Alina Moldovan, de la blonda supremă, la gospodina supremă

După ce a activat ani de zile în presa locală, dar și în cea națională, la emisiunea ”Te pui cu blondele?”, Alina Moldovan a trecut la un nou capitol din viața ei. Tânăra gătește tot felul de bunătăți, de la tradiționalele sărmăluțe și până la diverse conserve pentru iarnă.

Alina Moldovan are 35 de ani și locuiește în Bistrița. Ea a studiat la Intact Media Academy și se poate ”lăuda” și cu un modul pedagogic. Bistrițeanca a participat și la numeroase cursuri de perfecționare în Comunicare, Relații cu publicul, Psihologie, Resurse umane etc.

După o perioadă de 7 ani în televiziune, m-am retras și am vrut liniște. Așezată la casa mea, mi-am descoperit talente pe care nu am crezut că le am: bucătăria. Am trecut de la blonda supremă la gospodina supremă”, ne-a explicat Alina.

Aceasta spune că încearcă fel și fel de rețete din propria imaginație, iar uneori e suficient ca Fane, viitorul ei soț, să-i dea un impuls și o idee, iar de acolo se descurcă excelent.

Fane a avut restaurante în Spania și se pricepe în bucătărie. Și el m-a învățat, teoretic, să gătesc. Mi-a spus că prima dată mâncăm cu ochii și după aceea cu gura. Mă mai uit pe internet la rețete, dar nu le respect niciodată. Îmi pun amprenta în absolut tot ce gătesc. Am coastele mele, rețetă proprie, paste, fripturi etc. Știu să gătesc absolut orice, la capitolul plating nu stau foarte bine, dar mă străduiesc. În schimb, nu știu să fac prăjituri și nici nu îmi place. Nu am răbdare nici să frământ”, a mai completat tânăra.

Alina adoră să facă mâncare și să vadă reacția celor care-i gustă din preparate.

E o mulțumire în suflet de nedescris când vezi oamenii sătui, din mâna ta. Îmi place să fac mese în familie, sunt maestră în asta. Nu mi-am imaginat că voi deveni o așa gospodină. Chiar am pregătit un articol pe blog despre asta…că în urmă cu 10 ani nu aș fi crezut că voi deveni o așa femeie de casă și să știu pune atâtea pe iarnă: zacuscă cu fasole, cu vinete, cu ciuperci, legume pentru ciorbă, dulceață de ardei iute (dulceață de orice fel de fructe știu să fac), conservă de pește, de fasole, păstăi, vinete la borcan, compoturi, ardei cu varză, castraveți bulgărești, castraveți tradiționali, gogoșari, salată de toamnă cu gogonele, cu castraveți etc. Deci știu cam tot. Și dacă nu știu, învăț. Îmi place să încerc lucruri noi”, ne-a mai povestit bistrițeanca.

De toate aceste bunătăți se bucură familia și prietenii Alinei, dar și cine mai dorește, pe bază de comandă.

Am început prin „dă-mi și mie un borcan”… și când tot dai la x și la y, te trezești cu cămara goală. Și atunci am zis că iau comenzi pentru cine dorește. Și am câțiva prieteni și cunoștințe, pe lângă rude, care au cumpărat și au încercat din bunătățile mele”, a completat aceasta.

Alina spune că de câteva săptămâni se gândește serios să își deschidă o băcănie în acest sens, unde să poată să vândă tot ceea ce știe pune pentru iarnă.

Și pe lângă asta, îmi doresc enorm să fac un hotel super cochet pentru căței, dar și un adăpost. Sunt o iubitoare de animale, până la extrem. Poate de aceea nu avem copii, că rostul nostru pe Pământ e acesta: să salvăm animăluțe și să le iubim. Tot așa, în familie sunt coafeza cățeilor. Avem vreo 12 căței în familie și îi tund pe toți când vin acasă. Și mai tund fix 6 căței, a unor prietene, căței cuminți și foarte îngrijiți. Atât. Nu am luat asta ca pe o afacere, am început pentru că am rămas fără coafeză pentru Bella (n.r. – una dintre cățelușele Alinei), a intrat în maternitate și a renunțat. Ea era cea mai bună din oraș, pe atunci. Dar, ulterior, am învățat să îi tund eu, cu produse profesionale”, a adăugat tânăra.

Alina este pasionată de istorie, iar în puținul timp liber pe care îl are, îi place mult să citeasă și să se uite la documentare. ”Contrar aparențelor, habar nu am ce se întâmplă în monden”, ne-a mai spus bistrițeanca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *