Tiberiu Kovari, impiegatul de mișcare pasionat de motociclism

Tiberiu Kovari, un tânăr de 32 de ani, din Beclean, este impiegat de mișcare la CFR, iar în timpul liber străbate țara, pe două roți, alături de alți motocicliști din orașul de pe Someș.

Dacă la început, Tiberiu nu era deloc pasionat de motoare, după o plimbare pe două roți, până la Cluj-Napoca, el a decis să se înscrie la școala de șoferi – Categoria A.

Pot să spun că inițial eram cu o concepție cu argumente puternice împotriva motociclismului, dar, într-o zi de vară în 2015, eram cu vărul meu (motociclist înrăit) la țară, la fân. Trebuia să ajungem la Cluj din Coldău, la un film pe care îl așteptam de ceva vreme. Și mi-a zis (n.r. – vărul), după ce am terminat cu fânul, că dacă vrem să ajungem la film în Cluj, trebuie să mergem cu motocicleta să putem jongla cu aglomerația din trafic. După acea cursă am decis să mă înscriu la școala de șoferi, Categoria A. A fost o alegere foarte bună deoarece mersul pe motocicletă este și terapie psihică”, ne-a povestit Tiberiu.

El călătorește prin țară alături de alți tineri motocicliști din Beclean.

Avem în grupul nostru motocicliști cu diferite profesii, nu se ține cont de o anumită ocupație. Avem și profesori, șoferi, antreprenori etc.”, a mai explicat beclenarul.

Întrebat cum se circulă pe două roți prin România și dacă motocicliștii sunt respectați în trafic, tânărul ne-a spus că este loc și de mai bine.

”Am fost în 2018 în Ungaria, știu cum e și dincolo. La noi mai este loc în ceea ce privește responsabilitatea în trafic din partea conducătorilor auto, dar nu voi intra în detalii deoarece și noi avem “uscăturile” noastre”, a completat Tiberiu.

Alături de prietenii motocicliști, beclenarul a vizitat multe locuri superbe din țara noastră și își dorește să ajungă în Austria, pe două roți.

Părerea mea personală este că din mașină doar vezi frumusețile naturii, fie la munte, la mare, oriunde, însă, de pe motor, parcă faci parte din ea. Împreună cu prietenii motocicliști am fost în multe locuri: Mestecăniș, Transrarăul, Pasul Gutâi, Cheile Turzii, Pojorâta, Cheile Bicazului, Lacul Balaton din Ungaria…Aș vrea să fac un drum în Austria, pe Alpi”, a adăugat tânărul.

Pe lângă plimbările pe două roți, Tiberiu este pasionat de șah, iar uneori face călătorii și cu mașina.

Print Friendly, PDF & Email

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *