Renumitul artist Horea Cucerzan expune 50 de lucrări la Bistrița

Muzeul Bistrița, din cadrul Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, organizează în perioada 10 octombrie – 4 noiembrie 2019 expoziția de pictură a maestrului Horea Cucerzan.

Expoziția, ce va fi vernisată joi, 10 octombrie 2019, de la ora 18.00, cuprinde 50 lucrări de pictură, desen și sculptură, lucrări prezentate publicului sub genericul Civilizații – linii ale Pământului. Retrospectivă mică.

Întâlnirea cu maestrul Cucerzan va fi completată de microrecitalul susținut de elevii Liceului de Muzică Tudor Jarda din Bistrița.

Născut în Transilvania, la Blaj, 7 iunie 1938, Horea Cucerzan şi-a desăvârşit studiile la Academia de Arte Frumoase din Cluj în 1963, iar din 1973 a expus constant lucrări de pictură în toate expozițiile municipale, anuale, bienale, republicane, organizate de UAP în România. A organizat peste 40 de expoziţii personale în România şi peste 30 în străinătate, creațiile sale regăsindu-se atât în colecțiile private din țară și străinătate, cât și în patrimoniul unor importante instituții muzeale din România.

A fost, în anul 1999, bursier la “Academia di Romania” din Roma, Italia.
A primit premiul pentru artă la Padova, în 1983, şi premiul pentru merite deosebite în artă, la Manfredonia, Italia, în 1987. A restaurat în 1989 pictura murală de la Palatul Lippomano din Padova, operă arhitectonică şi istorică specifică secolului XIV-XV. Între 1995 şi 2018 a fost directorul taberei Internaţionale de Artă “Ioan Inocenţiu Micu-Klein”. Este iniţiatorul Muzeului de Artă Contemporană din Blaj şi al Centrului Cultural pentru Arte “Horea Cucerzan” din Blaj. În anul 2008 i s-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Blaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *