Dorin Rus, militarul care cântă muzică populară pe scenele din toată țara

La doar 23 de ani, Dorin Rus se poate ”lăuda” cu multe realizări. Acesta este militar în cadrul MapN, student, sudiază în paralel și canto, iar în timpul liber cântă muzică populară și participă la diverse concursuri de profil.

Mă numesc Rus Dorin, am 23 de ani, în prezent sunt student la Universitatea Ecologică din București, la Finanțe și bănci, sunt în anul III la Canto, la Școala de Arte Bistrița și sunt militar în cadrul MApN. Mi-am descoperit acest talent, de a cânta muzică populară, cam pe la vârsta de 4-5 ani. Tatăl meu cânta la vioară și când eram mic și cânta, eram și eu acolo și cumva cred că era inevitabil să nu cânt și eu. Țin minte că preotul de atunci din sat mă mai punea să cânt și așa au văzut și ai mei că am înclinații spre muzică și cam de aici a început totul. Pot să zic că e mai mult talent nativ, dar tot timpul e loc de mai bine și în ultimii doi ani început să studiez și să fac canto pentru perfecționare”, ne-a povestit tânărul.

Aceasta spune că a făcut o pauză de la cântat timp de câțiva ani, cam de la vârsta când începe să se schimbe vocea și până după terminarea liceului.

Mesajele din piesele mele sunt de veselie, dragoste și dor. Momentan am trei piese și am un duet împreună cu Cristina Livia Scurtu, fiind cea mai nouă piesă și care ne place mult. Idei de proiecte noi sunt tot timpul, dar necesită timp și investiții. Așa că toate la timpul lor. Mai cânt și la evenimente cu cine se poate. Îl am și pe fratele meu, la orgă, și mai am nevoie de alți instrumentiști pe care îi caut. Nu am o formație stabilă”, a completat Dorin.

El a avut colaborări cu Ansamblul profesionist „Dor Românesc” și Ansamblul „Balada” și de fiecare dată când este invitat să cânte alături de acestea, face tot posibilul să le onoreze cu prezența.

Festivalul „Valeria Peter Predescu ” i-a purtat noroc, el obținând trofeul, iar de aici au urmat alte și alte concursuri.

Apoi a urmat Vedeta Populară, unde am fost doar în prima etapă. Chiar recent am fost la Timișoara, la două concursuri, la „Gelu Stan” și „Mariana Drăghicescu”, unde am luat Mențiune la fiecare. Bineînțeles că mai sunt concursuri unde am mai participat și nu am fost printre câștigători, dar asta nu m-a împiedicat să merg mai departe. De exemplu, la „Taragotul de aur” la Cluj, „Dumitru Sopon” la Gilău și mai sunt câteva. O să mai merg la câte am ocazia și la câte o să pot”, a completat Dorin.

În timpul liber, îi place să călătorească, să se plimbe, să asculte muzică, să scrie versuri, dar și să meargă acasă, la Agrieș, să își ajute părinții la muncă.

Îmi trebuie cam tot timpul o ocupație, nu-mi place să stau degeaba, să las timpul să treacă. Pe viitor aș vrea să evoluez cât mai mult, să fiu cât mai mulțumit de mine, să-mi termin studiile, să scot cândva un album. Și la un moment dat, să pot să trăiesc doar din muzică”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *