Lenuța Deac, tânăra care vorbește despre viață și oameni prin poezii

Lenuța Deac, o tânără mămică în vârstă de 23 de ani, care locuiește în Beclean, are un talent aparte. Ea și-a găsit, în pix și hârtie, doi prieteni adevărați, cu ajutorul cărora reușește să compună fel și fel de poezii, una mai frumoasă decât alta.

Numele meu este Lenuța Deac, am 23 de ani, m-am născut în județul Maramureș, am și locuit acolo până la vârsta de 12 ani. Copilăria nu a fost tocmai ușoară pentru mine, m-am confruntat cu sărăcia, motiv pentru care eram de cele mai multe ori, marginalizată și aspru criticată. Însă viața ne rezervă uneori surprize foarte plăcute, astfel că prin anumite circumstanțe am ajuns să locuiesc la Beclean. Aici am cunoscut niște oameni minunați, care m-au iubit ca pe copilul lor, mi-au oferit tot ce aveau mai bun pentru a crește și a mă dezvolta frumos”, ne-a explicat tânăra.

Ea a urmat cursurile la Școala Generală ”Grigore Silași” din Beclean, iar studiile liceale le-a terminat la Colegiul Național ”Petru Rareș”, tot din Beclean.

La 18 ani m-am căsătorit, acum sunt mămica unei minuni de 3 ani și 10 luni! Momentan avem o afacere de familie bazată pe producerea și creșterea legumelor ecologice, iar în perioada verii sunt responsabilă de vânzări. Pasiunea pentru poezie a prins rădăcini încă din perioada în care mă luptam cu prejudecățile celor din jurul meu. Când nu aveam cu cine să vorbesc, singurii mei prieteni erau pixul și hârtia”, a completat Lenuța.

Aceasta spune că tot ce se întâmplă în jurul său o inspiră: viața ei, oamenii, toamna, frunzele…

În urmă cu aproximativ 2 ani, am început să îmi postez versurile pe paginile mele de socializare pentru a împărtăși puțin din frumosul acestei arte cu oamenii care mă urmăresc! Cărțile, poezia sunt și vor rămâne pasiunile mele pentru tot restul vieții. Ca și încheiere, vă las aici o strofă dintr-o poezie scrisă de mine, care mă reprezintă: „Sunt doar un om, o frunză căzătoare/Azi sunt aici, dar poate mâine nu/Însă în a mele versuri voi fi nemuritoare/Căci ele întregesc mintea și sufletul!””, a adăugat tânăra.

Lenuța spune că timpul liber și-l petrece alături de familie și de fetița ei, scriind poezii, recitând sau citind.

Dacă doriți să o auziți recitând una dintre poeziile sale, o puteți face pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *