Anamaria Cârdan, instructorul care dă viață și culoare Studioului Alegria

Anamaria Cârdan, o tânără de 34 de ani, din Bistrița, are o meserie aparte. Ea este instructor de gimnastică ritmică la Studio Alegria și ”șlefuiește” multe fetițe talentate, cea mai mică având doar doi ani.

Mă numesc Anamaria Cârdan, împlinesc 35 de ani în decembrie, sunt căsătorită și am un băiat. În prezent sunt studentă în anul II la Educație Fizică și Sport și sunt instructor de gimnastică ritmică la Studio Alegria. De micuță, având prea multă energie sau vorba mamei – nu stăteam locului – am fost dusă în sala de gimnastică și tare mi-a plăcut. Clasele 1-12 le-am făcut la Liceul cu Program Sportiv, unde am practicat gimnastică ritmică, antrenată de antrenoarea mea dragă, Floarea Sigartău. După terminarea liceului am plecat în Spania pentru a găsi câinii cu colaci în coadă, dar acolo l-am întâlnit pe Alex, soțul meu, fost sportiv de performanță în ale kick boxing-ului”, ne-a povestit tânăra.

În anul 2013 aceasta a urmat cursul de instructori ,,Sportul pentru toți”, iar în 2019 cursul de Instructori de Fitness & Personal Trainer ,, New ART of Body Gym”.

În prezent sunt fericită că am alături de mine cei mai minunați copii, care adesea îmi spun ,,Te iubesc”, un sentiment ce nu îl pot descrie în cuvinte. În sfârșit fac ceea ce îmi place cel mai mult – șlefuire fetițe, alături de colega mea Marin Antuanela, care este instructor coregraf. Suntem zilnic la Studio Alegria, pe strada Drumul Cetății nr. 71, la spațiile EMI, și de 2 ori pe săptămână în Năsăud. Ne ocupăm de fetițe începând cu vârsta de 3 anișori, cu mici excepții. Alex, soțul meu, cel mai mare sprijin, se ocupă de grupa Aerobic Kids, o grupă mixtă fete-băieți, făcând o oră distractivă și cardio în același timp. Pandemia ne-a afectat destul de tare deoarece am pierdut fete destul de bune care au preferat în această perioadă să facă o pauză și așa se pierd tinere talente pe drum. Dacă situația cu virusul ne va permite, în viitor dorim să participăm la competiții deoarece avem copii foarte talentați”, a completat Anamaria.

Tânăra spune că are multe planuri de viitor, dar cea mai mare dorință a sa este cea de a organiza tabere pentru copii în cel mai frumos loc de pe pământ (n.r. – pentru ea), un colț de rai, deasupra satului Măgura Ilvei.

Acolo avem o căsuță veche, pe care eu cu Alex o renovăm acum”, a mai precizat Anamaria.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Anamaria Cârdan, instructorul care dă viață și culoare Studioului Alegria

  • noiembrie 4, 2020 la 9:07 pm
    Permalink

    Felicitari și mult succes Anamaria!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *