La doar 24 de ani, Andreea Tiniș este șofer pe camion în Belgia

Andreea Tiniș, o tânără de 24 de ani, din Petriș, comuna Cetate, lucrează, alături de iubitul ei, în Belgia, ca și șofer pe camion. Cei doi fac echipă de 3 ani de zile și străbat cam toată Europa, cu containere cu marfă.

Mă numesc Andreea Tiniș, am 24 de ani, am făcut școala postliceală de asistenți medicali timp de 2 ani, însă nu am terminat-o deoarece mama mea s-a îmbolnăvit. Mai am o soră care este plecată în Anglia. Am descoperit pasiunea pentru această meserie prin prietenul meu care lucra pe camion de mai mulți ani. El m-a convins să fac și eu școala de șoferi, categoria profesioniști. Am obținut toate atestatele și am decis să lucrăm împreună”, ne-a povestit Andreea.

Ea lucrează împreună cu prietenul său, în același echipaj, la firma Marvicon din Oradea, care are sediul și în Belgia.

Noi muncim în Belgia, tragem containere. Lucrez în echipaj de aproape 3 ani, Facem curse în aproape toată Europa, ridicăm containere din port din Belgia sau Olanda și plecăm unde ne trimit dispecerii. Avem curse în aproape toată Europa. Transportăm mărfuri generale și mărfuri periculoase ( ADR)”, a adăugat tânăra.

Andreea spune că familia și apropiații nu s-au gândit vreodată că va ajunge șofer pe camion, însă a luat această decizie pentru a-și ajuta mama bolnavă.

Mama știa că o sa plec pentru a o ajuta, acesta îmi era gândul, să îi plătesc tratamentele și atunci mi-am făcut mai mult curaj. Iar ceilalți nu se așteptau să fac așa ceva. Nu e deloc ușor… Pentru că nu sunt condițiile ca și acasă, dar e frumos. După un timp te obișnuiești. În timpul liber îmi place să merg în excursii. Cred că și din cauză că m-am învățat tot timpul pe drumuri”, a mai spus tânăra.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *