Dinuța Roman, tânăra care realizează frumuseți una și una din Fimo

Dinuța Roman, o tânără bistrițeancă, mamă a doi copii, are un hobby deosebit. Aceasta realizează, din Fimo (lut polimeric), fel și fel de obiecte decorative, dar și căni personalizate.

Mă numesc Dinuța Roman, dar mi se spune Dina. Am 39 de ani, sunt căsătorită și am 2 copii, de 18, respectiv 16 ani. Momentan nu lucrez, am lucrat până acum câteva zile la o curățătorie ecologică, dar, la fel ca mulți alții, din păcate, am rămas fără loc de muncă, din cauza pandemiei. Am terminat Liceul Agricol din Bistrița, apoi am plecat în Spania, unde am locuit aproape 10 ani. Acest hobby legat de aranjamente decorate cu lucrușoare în miniatură îl am de mult timp, dar ideea de a începe să fac asta pentru a vinde mi-a venit când am văzut pe internet că de fapt chiar există cerere de așa ceva”, ne-a explicat aceasta.

Pentru început, Dinuța a realizat figurine mici din Fimo, un lut polimeric.

Primele au fost mărțișoarele pentru copii. Au dus la școală colegilor, acum mulți ani, apoi am început să-mi fac bijuterii. Pe urmă am găsit pe internet niște tablouri personalizate pentru bebeluși și m-am inspirat și de acolo. Am început totul într-o perioadă în care nu aveam loc de muncă, să văd ce iese. Obiectele sunt lucrate manual, unele piese cu ajutorul mulajelor din silicon, altele modelate manual”, a mai precizat tânăra.

Dinuța spune că această activitate a fost una temporară deoarece s-a angajat din nou și nu a mai avut timp, până recent.

Am făcut și câteva căni. De decorat decorez orice, de la rame foto până la colțurile casei noastre. Când nu știu ce cadou să cumpăr cuiva, îl fac. Am realizat, pentru o prietenă care a născut, mărturiile pentru botez, din pastă de zahăr, modelate manual. Au fost foarte apreciate. Cum să modelez pasta de zahăr am învățat lucrând într-un laborator de cofetărie din oraș. Făceam figurine pentru torturi”, a completat tânăra.

Dinuța își dorește să își deschidă o mică firmă și să meargă cât mai departe pe acest drum.

Asta e dorința mea pentru anul care a început”, a conchis ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *