Andrada Pântea, tânăra care a dat viață unui vis – Ursitoarele tradiționale

La doar 26 de ani, Andrada Pântea are cu ce să se ”laude”. Este mămică, studentă, urmează cursuri pentru a deveni asistentă și a pus bazele mai multor mici afaceri, de la mascote și ursitoare pentru copii și până la Ursitoarele tradiționale, care participă la nunți și nu numai.

Mă numesc Andrada Pântea, am 26 de ani , am terminat Colegiul Economic Năsăud și în prezent sunt studentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Totodată urmez și cursurile Școlii Postliceale Sanitare Bistrița. Sunt căsătorită și am o fetiță, Anais, de 5 anișori. Totul a început din pasiune. Acum 3 ani, la ziua de naștere a fetiței mele, am chemat doi animatori să-i distrezi pe prichindei. Am fost tare entuziasmată să văd cât de bine se distrează copiii și la îndrumarea verișoarei mele Ionela (țin să-i mulțumesc pe această cale), m-am ambiționat să-mi achiziționez două mascote. Inițial am început cu Mickey și Minnie, un model comun, care de-a lungul timpului, a tot apărut pe piață. Îmi amintesc și acum primul eveniment care a fost la Hotel Bistrița. Eram încărcați de emoție și teamă că nu știam cum va reacționa publicul. De atunci a început totul. De atunci și până astăzi ne-am tot extins. Pe lângă diferite personaje /mascote de animat copiii, gen Mickey, Minnie, Spiderman, Elsa, Anna, Hello Kitty, Lady Bug, avem pictură pe față, baloane, Moș Crăciun și doamna Crăciun și multe altele. De asemenea, am adus în fața clienților două tipuri de ursitoare. Este deja un trend să ai ursitoare la botez, dovadă stând sutele de evenimente la care am participat. Pentru început am creat Ursitoarele Disney – o echipă formată din 3 ursitoare și un vrăjitor, coregrafia și textul propriu, multe ore la repetiții alături de fete foarte talentate pe care le-am ales în urma unei probe de interpretare/dicție. A fost un real succes pe piața recreativă și de divertisment”, ne-a povestit aceasta.

Tânăra nu s-a oprit aici și, în mai puțin de un an, a pus pe picioare conceptul său de suflet – Ursitoarele tradiționale.

Sunt unice pe zona Ardealului. Am stat multe ore să mă gândesc cum aș putea combina modernul cu tradiționalul pentru a-i putea da o notă aparte și de succes. Am început cu ținuta. Cu ajutorul croitoresei noastre dragi, prietena din copilărie a mamei mele, doamna Lenuța, am creat 3 modele de ținute unice. Aceste rochii au semnătura mea în ceea ce privește modelul, am ținut neapărat să predomine Păunul – simbol caracteristic zonei noastre. Uite așa, am colindat prin tot județul, cât și în afara lui. Am ajuns în Cluj, Maramureș, Târgu Mureș, Turda, chiar și la Suceava cu aceste concepte/creație proprie. Am conceput pentru ursitoarele tradiționale un text specific și inedit (melodii tradiționale românești, reinterpretate, cântate de ursitoarea mea de suflet , Irina Cojoc, o fată foarte talentată, care are mult studiu în spate în ceea ce privește cântecul popular românesc. De fapt toate fetele care sunt în echipa mea sunt talentate, frumoase și dau tot ce este mai bun pentru ca lumea să fie fericită”, a mai spus Andrada.

Tânăra a tot căutat prin diferite locuri și a adus, tocmai din străinătate, două mascote Mickey și Minnie, model unicat în România – model Disneyland.

A fost o investiție serioasă, făcută cu teama de a nu-mi sosi acasă altceva decât comandasem. Au fost multe ore vorbite cu vânzătorul străin pentru a mă convinge că e serios și nu mă sabotează. Și uite așa am participat la foarte multe evenimente, nu aveam un wekeend liber, mașina îmi era casă , masă. Eram contactată de diferiți antreprenori din București, Timișoara, Cluj, Mureș pentru a le spune de unde mi-am achiziționat noile mascote. Secretele profesionale nu se spun”, a adăugat ea.

Andrada și colegele ei participă la diferite evenimente – botezuri, aniversări, petreceri private, deschideri de magazine și multe altele.

Chiar îmi amintesc că în 2019 am avut de organizat un spectacol la Negrilești (peste 300 de copii) și fix în apropierea datei am ajuns în spital. M-am dat peste cap, am cerut externare, am mers la spectacol și de acolo din nou în spital, internare… Ca să vedeți ce înseamnă PASIUNE. Am fost onorați să colaborăm cu o mulțime de nume sonore de la noi din județ sau din afară, diferiți artiști care ne-au chemat în casele lor. Pe această cale le mulțumim tuturor celor care ne-au cerut să le fim alături în momente de fericire. La început mi-era teamă să lucrez cu copiii. Ce am să fac să-i țin atenți? Ce am să fac dacă încep să țipe și să nu mă bage în seamă? Dar nu a fost așa, copiii sunt cele mai sociabile și mai blânde ființe, am avut doar de învățat de la ei. Am învățat să fiu un om mai bun, să iubesc fiecare detaliu, să mă bucur de fiecare situație. Fiind în mijlocul lor mă descarc de toate energiile negative și redevin copil. Nimeni nu știe, dar sub masca de Minnie stă o fetiță care cântă și zâmbește mereu. Aceea sunt eu. Iubesc copiii, iubesc ceea ce fac. Această activitate e mai mult decât o afacere, e o pasiune. Și mă bucur pentru că tot ceea ce am creat este rodul muncii mele”, a mai explicat Andrada.

Aceasta își dorește să profeseze ca și învățătoare sau asistent medical generalist și să deschidă un alt fel de spațiu de joacă la Bistrița, după terminarea pandemiei și când viața noastră va reveni la normal.

O să aduc alte personaje și alte momente speciale, cu o echipă complet nouă și talentată. Timp liber vă dați seama că nu prea am, mai și lucrez la un birou, apoi cele două școli, plus fetița, care e tare energică. Pe noi ne găsiți pe Facebook la Mascote Mickey Minnie sau la telefon 0766892732”, a conchis tânăra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *