Niculina Pop, tânăra care își exprimă emoțiile prin grafică

Niculina Pop, o tânără de 19 ani, din Telciu, este studentă la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția Grafică, și spune că îi place să descopere și să încerce diverse modalități de a se exprima prin artă.

Numele meu este Niculina-Florina Pop, am 19 ani și sunt din Telciu, Bistrița-Năsăud. Trăiesc într-o familie modestă, iubitoare. Tatăl meu, mama, cât și sora mea mai mică m-au susținut mereu în tot ceea ce fac. Pasiunea mea legată de tot ce înseamnă artă a început încă de la o vârstă fragedă, în grădiniță. M-a atras încă de pe atunci, când am primit prima mea diplomă cu premiul I în urma unui concurs județean. Cât am urmat școala generală am participat la o mulțime de concursuri și olimpiade, care m-au motivat să continui pe această ramură, hotărându-mă să urmez Liceul de Arte “Corneliu Baba” din Bistrița. Pentru mine a fost o perioadă foarte importantă și frumoasă din viață. Profesorii minunați, înțelegători, m-au ajutat să devin ceea ce sunt astăzi. Am trecut prin toate ramurile artei în liceu, am încercat diferite tehnici, modalități de a mă exprima prin artă. Pe urmă, după liceu, m-am axat tot pe acest domeniu, urmând Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, la secția Grafică, pe care o urmez în prezent. Am ales grafica deoarece simt că mă reprezintă cel mai bine, are o gamă foarte largă de a te exprima. Iubesc tehnicile gravurii, precum linogravura, dar și programul pedagogic, care, poate, pe viitor, o să mă ajute să învăț copiii ce este arta. Visele mele se împlinesc pe rând. Ador să fac lumea să zâmbească datorită artei mele”, ne-a explicat aceasta.

Pe lângă facultate, Niculina realizează diverse comenzi pe care le primește de la diferiți oameni deosebiți, de toate vârstele.

Realizez tablouri pictate în diferite tehnici, portrete în creion, desene pe care le cere lumea, și chiar am intrat și în lumea digitalului, realizez logo-uri și ilustrații pentru diferite ocupații/dorințe ale oamenilor, postere, afișe, desene/picturi pe pereți, obiecte desenate, ilustrații/designuri imprimate pe haine, coperți și semne de cărți, dar și desene pe față la petreceri pentru copii. Arta înseamnă pentru mine iubire pură, sinceră. Arta e unicul mod prin care mă pot exprima cel mai clar, prin care mă pot descărca cel mai frumos, prin care trăiesc. Acesta este darul meu, pe care Universul mi l-a lăsat și am ales ca eu să fac ce pot mai bine din el – să creez. Prin creație am evoluat în ceea ce fac, m-am dezvoltat, am învățat să iubesc. Lucrez cu drag și cu mare pasiune, indiferent din ce parte vine cerința. Desenez chiar și în timpul liber, pentru mine. Pe lângă fotografiere, îmi plac plimbările, cititul, filmele” a mai adăugat Niculina.

Tânăra spune că fiecare creație își găsește un loc în sufletul său și nu are una preferată.

Unul dintre proiectele cele mai mari și realizate într-un timp îndelungat, de care sunt foarte mândră, a fost atestatul cu care am încheiat clasa a XII-a, fiind vorba despre o linogravură (tehnică reprezentativă a graficii) de 1.5 metri, cu titlul “Impuls”, în care mi-am pus toată inima. Pe viitor mi-aș dori ca arta mea să aibă un impact pozitiv asupra lumii, să cunosc tot mai mulți oameni iubitori de artă și cu atât mai mult, să lucrez cu plăcere într-un domeniu ca acesta. Mi-aș dori să-mi deschid și propria galerie de artă, în viitor”, a precizat aceasta.

Niculina are și o pagină de Instagram, cu numele “@niculinart”, unde a postat lucrările sale, dar și o pagină de Facebook – Niculinart.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *