Flavius Laza, un tânăr cu origini în Bistrița-Năsăud, nominalizat pentru „Bronze Starfish Award” în Coreea de Sud

Flavius Cornelius Laza este un tânăr de 23 de ani, care locuiește în județul Timiș. Mama sa s-a născut în satul Bichigiu, comuna Telciu, iar tânărul vine în vizită la bunici de două ori pe an. Acesta realizează tablouri deosebite, dar și alte lucrări speciale, ultima sa realizare fiind crearea unui concept de design al unor bijuterii în cadrul unei expoziții internaționale în Coreea de Sud.

Cine este Flavius Cornelius Laza?

Mă numesc Flavius Cornelius Laza, locuiesc în Izvin, județul Timiș, și am vârsta de 23 de ani. Am terminat studiile liceale la Liceul de Arte Plastice din Timișoara. De asemenea, sunt licențiat în arte vizuale, ca urmare a studiilor superioare pe care le-am frecventat la Facultatea de Arte și Design UVT, în cadrul departamentului de Design. În momentul de față sunt masterand al aceleiași facultăți, la specialitatea Design de Produs și muncesc pentru a deveni din ce în ce mai bun în domeniul creației.

Când și cum ai descoperit dragostea pentru pictură?

Dragostea mea pentru pictură nu a fost descoperită recent, ea a crescut odată cu mine privind lucrările de artă ale tatălui meu, care, de asemenea, a fost un artist. Știam de mic copil că, indiferent de meseria pe care o voi avea în viitor, pictura nu se va dezlipi din mâinile mele niciodată, indiferent dacă voi fi un artist sau nu.

Ce te inspiră? Ce pictezi?

Bănuiesc că ați observat cum același peisaj poate avea diferite nuanțe în funcție de anotimp și poziția soarelui. Ei bine, acesta este lucrul care mă inspiră, și anume că ceea ce pictezi ca artist o poți face în stilul propriu în funcție de starea ta și de ceea ce dorești să exprimi, mereu e diferit și unic. De asemenea, satisfacția este pe măsură.

Pictezi și la cerere?

Am avut câteva lucrări la cerere și încă realizez lucrări după comandă.

Cât timp îți ia să realizezi o lucrare?

Timpul petrecut la realizarea unei picturi diferă în funcție de mărime și complexitate, unele se pot finaliza în câteva ore, iar cele mai complicate se finalizează în zile întregi.

Care este lucrarea pe care o îndrăgești cel mai tare?

De obicei nu îmi îndrăgesc lucrările pentru mult timp. Asta se datorează faptului că odată cu trecerea timpului caut să pictez din ce în ce mai bine. Implicit, îmi privesc lucrările vechi cu un ochi mai critic și le văd mai puțin reușite, iar cele noi ocupă mereu poziția în topul preferatelor.

Am înțeles că ai și alte activități, vorbește puțin despre ele.

După cum spuneam mai sus, studiile mele s-au axat pe domeniul designului, mai precis designul ambiental și de produs. Această pasiune este mai recentă și a fost descoperită în perioada în care am fost elev al Liceului de Arte Plastice. Totul s-a aprofundat în perioada studiilor de licență, unde am dobândit și abilități în modelarea și randarea 3D.

În portofoliul meu se află atât amenajări interioare, concepte pentru designul de produs, dar și câteva ilustrații digitale, ultima realizare fiind crearea unui concept de design al unor bijuterii în cadrul unei expoziții internaționale în Coreea de Sud ,,IOAF 2020 International Ocean Art Festival, South Korea”. Conceptul a fost premiat cu „Bronze Starfish Award”.

Ce planuri de viitor ai?

Planurile mele de viitor sunt strâns legate de domeniul designului, unde sper să profesez cu profesionalism.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *