Iulia-Georgiana Bălan-Ciaca, eleva care pictează pe pereții bisericilor de la 13 ani

Iulia-Georgiana Bălan-Ciaca are 17 ani și este elevă la Liceul de Arte ”Corneliu Baba”. Aceasta este ucenic-pictor în biserici de la 13 ani, pictează pe pânză, realizează aranjamente florale și este pasionată de arta fotografiei.

”Mă numesc Iulia-Georgiana Bălan-Ciaca, am 17 ani și sunt în clasa a 11-a la Liceul de Arte ”Corneliu Baba”. Fac parte din Consiliul Școlar al Elevilor și, de asemenea, ocup postul de director de departament pentru liceele vocaționale, tehnice și de servicii din cadrul Consiliului Județean al Elevilor. În timpul mandatului am reușit, împreună cu echipa consiliului, să avem discuții cu senatori, deputați, inspectori școlari, ocazie cu care am dezbătut probleme legate de învățământul din România. Pe lângă dorința de a fi implicată și informată în tot ce are legătură cu educația din România, pasiunea mea principală este arta, în toate formele ei, începând de la pictura pe pânză la pictura bizantină. Lucrez ca ucenic-pictor de la 13 ani în biserici”, ne-a explicat Iulia.

Tânăra se descurcă foarte bine și la capitolul școală. Ea a obținut rezultate foarte bune, terminând semestrul întâi cu media 9,82.

Sunt recunoscătoare familiei mele pentru suportul acordat zi de zi pentru a îmi atinge obiectivele. Pasiunea pentru pictură am descoperit-o de la o vârstă destul de fragedă, însă nu îmi aduc aminte exact momentul. Mă simt ca și cum pictez de când m-am născut. Printre pasiunile mele se numără și confecționarea de aranjamente florale, modelajul cu lut, pictura bizantină, pictură laică, pictura murală, fotografia, graphic designer”, a completat aceasta.

Iulia își dorește să ajungă profesor de specialitate în domeniul picturii, să poată șlefui mentalități și talente.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *