Laura Țîra, tânăra care realizează coafuri spectaculoase și chiar și rochii, din păr

Laura Țîra are 30 de ani și este cadru didactic la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița. Aceasta realizează, în timpul liber, coafuri de-a dreptul spectaculoase și, mai mult de atât, rochii din păr artificial. Ea a fost chemată să lucreze la un teatru tocmai în Australia, dar a refuzat oferta.

Mă numesc Laura Țîra și am 30 de ani. Am terminat Facultatea de Științe Economice la Cluj. Sunt cadru didactic la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița și elevă la Școala Postliceală Henri Coandă, specializarea asistent medical farmaceutic. Pasiunea pentru păr am descoperit-o în anul 2 de masterat. Vedeam poze cu diverse împletituri și îmi dădeam seama cum se fac fără să văd și un tutorial. Am fost sigură că pot să fac și eu, dar nu prea aveam pe cine. Mai împleteam o prietenă, apoi mi-am comandat un cap de manechin pe care am făcut diverse coafuri și le-am postat pe Facebook. Așa m-am făcut cunoscută. Am început să am tot mai multe cereri pentru aranjat. Îmi scriau multe doamne din Bistrița, Târgu Mureș, Cluj și Turda. Am avut o doamnă care a venit din Alba Iulia pentru a-i face o pălărie din păr”, ne-a explicat tânăra.

Acum doi ani, Laura și-a postat coafurile pe un grup internațional de hair-styliști și a fost impresionată de numărul mare de comentarii în care era întrebată dacă nu dorește să țină seminarii.

O doamnă m-a contactat și m-a întrebat daca nu aș vrea să merg în Australia să lucrez la un teatru, unde trebuia să fac diverse coafuri. Nu m-am simțit pregatită pentru asta și am refuzat. Îmi place să coafez în timpul liber, mă relaxează. Îmi plac coafurile diferite pe care nu le face oricine, flori, pălării, coafuri texturate. Anul acesta se poartă coafurile texturate. Îmi place să lucrez cu părul, am descoperit că pot să fac chiar și rochii din păr”, a completat tânăra.

Ideea de a face o rochie din păr i-a venit Laurei în urmă cu ceva timp.

”Știam că pot să o fac, dar nu aveam suficient păr. În schimb aveam idei. Mi-am luat un caiet în care am desenat mai multe modele de rochii pe care aș fi vrut să le fac. M-am tot gândit la ele până în august 2019, când m-am hotărât să fac prima rochie. Am vrut să îmi demonstrez că pot! Rochiile sunt făcute din păr artificial, mi-ar fi plăcut să pot face din păr natural, dar momentan nu sunt dispusă să investesc în asta”, a mai explicat ea.

Laura spune că îi ia aproximativ trei săptămâni până realizează una deoarece se ocupă de rochii doar în puținul timp liber pe care îl are, fiind ocupată cu munca și cu școala.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *