CV tips and tricks – Cum să atragi un posibil angajator?

De multe ori redactarea CV-ului este un pas important pentru orice candidat, fie el unul care a mai avut experiență de muncă, ori un proaspăt absolvent. Bineînțeles, Google este de multe ori un  ajutor de nădejde, însă informațiile sunt variate, astfel că este relativ ușor să te pierzi printre detalii.

Articolul de față este menit să acopere, consolitat, cele mai relevante aspecte când vine vorba despre redactarea unul CV care să nu rămână doar o simpla foaie în dulapul recruiterilor.

Pasul 1 – Europass sau… Altceva?

Încă de pe băncile școlii ni s-a explicat cât se poate de clar că, în momentul în care vom aplica pentru un job, cel mai profesional mod de a o face este printr-un CV Europass. Un document clar, standardizat, care nu prea lasă loc de erori. Se găsește, de asemenea, și foarte ușor pe Internet, iar completarea lui nu durează mai mult de 15 minute (asta dacă știi exact ce vrei să dezvălui angajatorului). Este probabil cel mai simplu mod de redactare al unul CV, și este  recomandat în special persoanelor fără experiență prea mare în aria job-hunting-ului. De asemenea, Europass te ajută să îți structurezi informația într-un mod cât mai clar, astfel că nu o să existe emoția de a fi `scăpat` ceva.

Pe de altă parte, dacă deja ai ceva experiență și te-ai mai lovit de redactarea unul CV, poți opta pentru ceva mai aparte – un template (model) personalizat. La fel ca și Europass, astfel de template-uri se găsesc pe internet și se completează destul de ușor. Partea speciala în ceea ce privește astfel de modele este faptul că tu trebuie să îți organizezi singur informația. La fel ca pe un afiș, tu decizi ce plasezi în centru, sau care informație să se ascundă la final. Un alt aspect când vine vorba despre CV-urile personalizate este legat de posibilitatea alegerii unui template care să se potrivescă cu domeniul de activitate – dacă aspiri spre domeniul IT, poți alege un template cu elemntele matematice sau tehnice; în schimb, dacă te îndrepți spre zona artistică, un background colorat și cât mai vesel poate fi rețeta de succes.

Pasul 2 – Datele personale

Indiferent pentru care variantă de CV ai opta, toate ar trebui să conțină o secțiune de `contact`, unde se menționează datele tale personale.

Pe lângă `Nume` și `Prenume`, este esențial să adaugi adresa de email și numărul de telefon, astfel încât cei care recrutează să poate lua legătura cu tine. Este extrem de important, de asemenea, ca adresa de email să fie una profesională (de preferat să conțină numele și prenumele), și să nu reflecte vreo preferință adolescentină (vezi păpușa_roz33@gmail.com). Poate părea banal, însă adresa de email este ceva care te reprezintă și prin care poți sugera cu usurință disponibilitatea de a fi responsabil și profesional.

Pasul 3 – Studii

Viitorul angajator nu o să aibă nevoie de epopeea vieții tale, așa că la această secțiune ar fi mai bine să omiți studiile care precedează ciclul liceal. Este suficient să menționezi liceul la care ai studiat – chiar și profilul, dacă este unul relevant – apoi să menționezi direct facultatea.

Nu uita să delimitezi clar studiile efectuate în cadrul facultății (licență, masterat, doctorat etc.), dar nu încărca secțiunea cu prea multe detalii.

Pasul 4 – Experienta în câmpul muncii

Dacă ești un proaspăt absolvent, care nu a mai avut un job înainte, nu te panica – până și voluntariatul poate fi o experiență relevantă, în special în job-uri entry – level (de început). Bineînțeles, nu este necesar să menționezi fiecare eveniment la care ai dat o mână de ajutor, în special dacă perioada a fost una de sub o săptămână. Ce se urmărește, în general, când un recruiter observă că ai menționat volunariatul ca experiență de muncă este ce ai reușit să deprinzi de pe urma implicării tale în variate activități – poate ți-ai dezvoltat spiritul de lucru în echipă, sau ai reușit cu succes să ghidezi un grup semnificativ de oameni în cadrul unui proiect. Nu uita să subliniezi aptitudinile care au luat naștere în urma experienței!

Pe de altă parte, dacă deja ai avut un loc de muncă, este de preferat să faci referire mai degrabă spre el decât spre experiența de voluntariat. Un loc de muncă este diferit, iar deprinderile pe care le câștigi acolo sunt mult mai complexe și atrag mai ușor atenția angajatorului.

Ce este foarte important atunci când prezinți experiența de muncă este cantitatea de informație oferită – nu vrei să fii prea specific asupra activitații tale anterioare, deoarece s-ar putea ca noul angajatorul să nu aibă idee despre ce vorbești! – mai ales dacă nu aplici la un job într-un domeniul similar, sau dacă obligațiile tale anterioare au fost specifice companiei în care ai lucrat. Bineînțeles, nu ezita să punctezi ce ai învăța și să te orientezi spre evidențierea aptitudinilor care te-ar putea face potrivit pentru job-ul la care aplici.

Pasul 5 – Aptitudini si competențe

În primul rând, fii foarte specific asupra limbilor străine pe care le vorbești. În orice companie medie spre mare o să fie nevoie să cunoști cel puțin o limbă străină la nivel avansat – care, în cele mai multe situații, este engleza. Nu încerca să impresionezi prin supraevaluarea  abilităților tare lingvistice, deoarece o să fii rapid descoperit – un simplu interviu în limba străină pe care `o cunoști perfect` s-ar putea să te trădeze ușor.

De asemenea, aici este și secțiunea în care trebuie `să te lauzi`. Cu alte cuvinte, nu te rușina să îți prezinți cunoștințele și competențele practice, atât în ceea ce privește anumite activități, cât și în ceea ce privește aria de `soft skils`, după cum este cunoscută în domeniul recrutării. Scrie despre proiectele la care ai participat, despre competențele tale digitale și despre cât de bine poți comunica cu ceilalți.

Totuși, încearcă să nu fii prea generic – faptul că ai `abilități excelente de comunicare` nu prea spune nimic unui recruiter, însă asocierea  acestei aptitudini cu o conjunctură reală poate să îți aducă un plus.

Redactarea unul CV nu este atât de complexă pe cât pare, mai ales dacă ai în vedere aspectele de mai sus. Până la urmă, cel mai important este să fii sincer atât cu tine cât și cu viitorul angajator – doar știi că minciuna are picioare scurte! Așa că relaxează-te, gândește-te la cât de mult vrei acel job, și ai încredere că vei reuși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *