Muzeul Bran- veriga importantă din patrimoniul României!

Leșan Maria– ”fără muzeul Bran, am pierde o legătură tangibilă importantă cu trecutul nostru

Pur și simplu, fără muzeul Bran, am pierde o legătură tangibilă importantă cu trecutul nostru. Mai mult, muzeele în general servesc pentru a ajuta generațiile viitoare să-și înțeleagă istoria și să recunoască realizările celor care au trăit înaintea lor. Nu putem pierde o verigă atât de importantă din patrimoniul nostru colectiv.

Chiriac M. Cristian: ‘Cred că cel mai bun mesaj oficial este ca oamenii să participe în număr cât mai mare la agapa de la muzeu…

Ionuț Bumb – ”E de datoria noastră să apăram și să prețuim amintirea strămoșilor noștri!

Dragi români, oare nu v-ați săturat să ne fie luate pământurile, patrimoniul național și tradițiile ? De către un minister căruia aparent nu îi pasă? Chiar trebuie să lăsam mereu de la noi și să închidem ochii în fața nedreptăților făcute de către minister? Care este doar interesat de bani nu de istorie. Chiar vom sta nepăsători pentru totdeauna, in timp ce încet încet, ne pierdem istoria, identitatea de români? Chiar vom ceda așa usor ? E de datoria noastră să apăram și să prețuim amintirea strămoșilor noștri și ce au lăsat ei în urmă! Semnați vă rog această petiție dacă doriți salvarea acestui muzeu minunat plin de istorie românească! Și dacă vă permite timpul participați la activități legate de salvarea muzeului!

Pop Anamaria– ”Cultura și tradiția ne reprezită ca popor, hai să nu ne batem joc!”

”Cultura și tradiția ne reprezită ca popor, hai să nu ne batem joc! Ccultura și tradiția românească au o însemnătate aparte pentru fiecare dintre noi. Mai mult, muzeul este singurul loc care conține multe amintiri, momente de neuitat. Hai să fim o schimbare și să apreciem la adevărata valoare. Acest loc merită să fie vizitat, apreciat și căutat de cât mai mulți dintre noi!”

Pop Paul-aș vrea să cred că mai este o fărâmă de iubire pentru pământ și tradiție

DA, susțin această inițiativă pentru că trecutul face parte din noi, iar fără trecut suntem nimic. Acest “TRECUT” ne definește pe noi astăzi și ne răspunde la o întrebare esențială: cine suntem? Și de aceea sunt de părere că ar trebui să fim uniți când vine vorba de pierderea identității naționale! Aș vrea să cred că mai este o fărâmă de iubire pentru pământul și tradițile păstrate de strămoșii care au transmis din generație în generație aceste lucruri, iar noi reușim să distrugem cu o prea ușoară nonșalanță ce alții au făcut pe parcursul unor decenii de trudă. Ce o să le arătăm copiilor și nepoților? Unde este istoria? Dar libertatea pentru care unii și-au dat viața?

Lăpușan Maria– ”Păstrarea valorilor vechi, a patrimoniului național sunt esențiale pentru dezvoltarea noastră”

Păstrarea valorilor vechi, a patrimoniului național sunt esențiale pentru dezvoltarea noastră ca individ și este important sa ne “luptam” pentru tara noastră pentru a putea fi în continuare mândri ca suntem romani. “Pe aici nu se trece!”

j

Hăbălău Răzvan– ”Susțin statornicia muzeului!

Ce se întâmpla mi se pare pur și simplu o perversitate la adresa patrimoniulului cât și la adresa poporului ! Sunt total împotriva desființării Muzeului Național Bran . Este un loc care își are farmecul lui, un loc pe care deși l-am vizitat deja de 2 ori, as mai face-o cel putin odata . Susțin statornicia muzeului !

Axente Ionuț Nu putem renunta la ceea ce ne atesta ca popor in favoarea unor investitii asa zis profitabile pentru interesul unor indivizi!

Pai desi uneori nu e bine sa ne ancoram in trecut si sa privim cu optimism inovațiile viitoare, de aceasta data ceea ce se intampla e renuntarea la un izvor nescris al identitatii noastre de Romani. Nu putem renunta la ceea ce ne atesta ca popor in favoarea unor investitii asa zis profitabile pentru interesul unor indivizi! Acest monument la fel ca oricare altul trebuie protejat asa cum si istoria atesta acest lucru!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *