De ce să faci voluntariat? Motivul în articol!

Maria este voluntară la ImparteBucurie.ro, studiază vioara și este elevă la Tudor Jarda Bistrița! A acceptat provocarea noastră și a descris ziua unui voluntar!

Experiență de neuitat în scop caritabil, nu te costă nimic să fii un om bun!

Am trăit o perioadă în care ne-am făcut pe plac cum am știut noi mai bine și mai frumos, dar nu ne-am gândit că undeva, într-un colț de lume sunt niște oameni care au avut și au nevoie doar de un sfert sau poate nici atât din ceea ce avem noi. 

Pe data de 28 Martie, împreună cu încă doi tineri am pornit să împărțim bucurie și să alungăm unele griji din sufletele bătrânilor și a famililor nevoișe. Pe parcursul călătoriei noastre am ajuns în comuna Dumitra, localiatatea Tărpiu, unde am descoperit un sat mic care ascunde peisaje frumoase, monumente istorice și oameni simpli cu credință în  Dumnezeu. Am fost întâmpinați de preotul ortodox al satului, iar împreună am pornit în ajutorul unor oameni pe care de-a lungul timpului viața i-a încărcat cu multe greutăți, oameni cărora am reușit sa le luăm o piatră de pe inima și să le desenăm un zâmbet pe chipul lor plin de povești. Am încercat să le oferim tot ce au nevoie pentru a sta în casă și a nu fi expuși pericolului de afara.

Preotul satului, un om plin de viață, altruist, cu un suflet cald și bun ne-a povestit atât de calm câte puțin din viața oamenilor pentru care am venit. M-a făcut să fiu departe de tehnologie, sa uit de toată nebunia din lume și să realizez adevăratele probleme. Am fost acolo, trup si suflet pentru acei oameni. Înainte de plecare preotul ne-a sugerat să vizităm biserica, un locaș uimitor care este un ansamblu de monumente istorice ce merită vizitate.


Noi venim în atenția voastră cu un mic sfat: dacă circumstanțele vă obligă să stați înăuntru, ocupați-vă de voi, de interiorul vostru, vom trece cu toții și de acestă perioadă. Panica nu ajută la nimic, important este să fiți fericiți, cu pace în suflet!

Ne transmite Maria Lăpușan, voluntară la ImparteBucurie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *