După ce a slăbit 20 de kilograme,Vasi Bindea îi motivează pe tineri să dea jos kilogramele în plus

Trebuie să mănânc pentru a putea trăi, nu să trăiesc pentru a mânca”, este de părere Vasi Bindea, un tânăr de 20 de ani, din Beclean, care și-a propus, pe baza propriilor experiențe, să-i motiveze și să-i ajute pe cei dornici să dea jos surplusul de kilograme și să adopte un stil de viață sănătos.

Vasi Bindea este student la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UBB Cluj-Napoca, iar de câteva luni este și antrenor personal, la o sală de sport din Beclean.

Antrenor personal am ajuns din dorința de a ajuta cât mai multă lume să își atingă scoprurile într-un mod sănătos, prin mișcare și o nutriție adecvată. De mic iubeam sportul, de aceea am ales să și practic fotbalul, sportul rege. Însă la vârsta de 14 ani, după o accidentare destul de dură la genunchi, am fost nevoit să renunț o perioadă la sport. Venind perioada liceului și începând majoratele, ca orice tânăr din ziua de azi, le-am dat o importanță mare acelor seri. Erau seri pline de mâncare gustoasă și diverse băuturi. În acea perioadă nu îmi dădeam seama cât de rău îmi face excesul mâncării și lipsa de mișcare. Am realizat acest lucru la final de liceu, când am început să mă pregătesc pentru admiterea la facultate și observam că nu mai pot duce nici măcar un kilometru de alergare. Atunci a fost momentul în care am spus stop și am ales această cale. Am reușit în doi ani să scap de kilogramele care erau în plus și să prețuiesc viața altfel și să îmi dau seama că trebuie să mănânc pentru a putea trăi, nu să trăiesc pentru a mânca“, spune tânărul.

Vasi Bindea a urmat cursuri în acest sens la 18GYM ACADEMY. “Cred că este unul dintre cele mai avansate cursuri de la noi din țară, datorită oamenilor care ne-au predat toate informațiile. Activitatea, acum, pe timp de vară, o desfășor la Power Gym în Beclean, care este cea mai dotată sală de la noi din oraș“, a completat acesta.

La capitolul oameni dornici să slăbească, Vasi spune că cel mai curajos tânăr are doar 12 ani, iar cel mai avansat în vârstă, dar și unul dintre cei mai motivați, are 43 de ani.

Acum, cu pandemia, pe partea de antrenamente funcționale lucrez cu două persoane pe sedință, iar pe partea de forță și hipertrofie musculară cu una singură, păstrând distanțarea socială și luându-ne toate măsurile de siguranță. Iar cu cei de pe partea online, cărora le trimit planurile de antrenament și pe cel alimentar, în fiecare zi avem un apel video sau o conversație să vedem cum a decurs ziua”, ne-a mai povestit tânărul antrenor.

Vasi este de părere că alimentația joacă un rol foarte important pentru un stil de viață sănătos. „Combinând-o cu o odihnă corespunzătoare și un plan de antrenament bine structurat, duce la un stil de viață sănătos și la o viață cu puține sau chiar cu foarte puține probleme de sănătate. Pe lângă planul de antrenament, fiecare client primește un plan nutrițional potrivit nevoilor sale”, a conchis acesta.

Așadar, dacă doriți să slăbiți sau să faceți mișcare, puteți apela cu încredere la Vasi Bindea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *